Prima zi de gradinita!

Stefi la gradi

Stefi la gradi

A inceput un nou an de gradi! Grupa mica!

„Stefanut s-a descurcat foarte bine, avand in vedere faptul ca a schimbat si gradinita si educatoarea si multi din colegi! La activitati a fost atent, a stat frumusel pe scaunel (nu le-a mai mutat cum facea inainte) si a incercat chiar sa repete ce spuneau copiii ca si raspuns la intrebarile mele! Misca buzitele si articula unele sunete, combinate cu gesturi, in incercarea de a imita grupul! La pranz a facut nani, a mancat doar ciorbita si desertul, in schimb a baut muta apa!”, spune Oana, educatoarea lui Stefanut de la „Heidi Kindergarten”.

Intr-adevar micutul nostru a fost trei luni la alta filiala a gradinitei (pentru acomodare pt noul an gradinitar), a avut o alta educatoare (Mihaela) si alti colegi. La Scoala de Vara (luna august) a schimbat saptamanal educatoarele, in unele zile nu a mancat cum ar fi trebuit, in altele a facut doar 15 min de nani, in altele a fost marait, dar s-a descurcat pana la urma!

Dupa cum spunea o foarte buna doctorita, Dr. Cristescu Lucia, „natura tinde sa recupereze de la sine din multele defecte ale nasterii”, in cazul lui Stefanut acest mare adevar are noima.  Faptul ca toti copiii din grupa lui vorbesc, mananca singuri, alearga si se joaca in fuga, il ambitioneaza pe micutul nostru sa incerce si el sa faca precum ei! Si din resurse propri incearca sa invinga toate neputintele cu care viata l-a chinuit! Un mare rol il are, bineinteles, educatoarea, care il incurajeaza mereu, noi parintii si cei apropiati, insa firea lui ambitioasa il ajuta foarte mult.

Astazi chiar l-am prins intr-un moment care mi-a saltat inima de bucurie si speranta: si-a vazut unul din prieteni in grupa (Cezar, am aflat ulterior) si s-a dus in fata lui, l-a facut atent la el si cu manuta intinsa spre un joc din grupa, a incercat sa-i spuna sa mearga cu el si sa se joace acel joc. Am ramas masca! Daca i-ar da Doamne-Doamne si grai i-as multumi in fiecare zi si tot n-ar fi de ajuns!

Intamplarea de azi a fost una fericita, insa de multe ori copiii il exclud din „joaca” lor pe motiv ca nu vorbeste, nu intelege noima jocului lor, etc.. si este dureros pt Stefi acea respingere. Iubeste enorm de mult copiii si este f sociabil si zambaret. Sper ca aceste respingeri sa fie tot mai rare si sa-si formeze un cerc de prieteni de incredere. E destul de devreme pt asta, fiind la inceput, insa pot spera!

Multumim pe aceasta cale Cristinei Jingoi si Ralucai Urzica (directoarea gradinitei), care prin bunavointa lor ne-au ajutat sa-l putem educa si integra pe Stefi intr-un colectiv minunat de copii si nu numai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s