Prima serbare!

pe scena, intre Maya si Eva

Dragii nostri,  iata ca am mai trecut peste un mare hop… Emotiile Primei Serbari din viata de gradinita a lui Stefanut.  Multe intrebari si scenarii imi „alergau” prin minte inainte de inceperea micului spectacol de la Teatrul „Arlechino” din Bv: „Oare ma va vedea si nu va mai sta pe scena?”, „Oare va incepe sa alerge pe-acolo, sa strice totul?, „Oare cat va sta linistit pe scaunel si va participa batand din palme si zambind?”, etc…

Parca sa-mi accentueze si mai mult starea tensionata, serbarea a inceput cu o ora mai tarziu, datorita unei pene de curent. Dar si cand a inceput……….

Micii Craciunei si Craciunite

…………. sunete de clopotei, Ingerasi, Craciunei si Craciunite ne-au incantat privirile si simturile. Pe rand, cumintei, au rostit poezioarele si au cantat impreuna „O, brad frumos..”, un cantecel in germana si „Mos Craciun cu plete dalbe”. Iar la auzul ultimului cantecel, Mosul si-a facut aparitia in scena, in aplauzele parintilor si prietenilor din sala, lasand toti copiii muti de uimire.

Chiar daca nu a spus nimic, Stefanut al meu s-a comportat exemplar. Sunt mandra de el si abia acum realizez ca a crescut si a recuperat, exact asa cum ne doream cu totii. Caci au fost de fata si tati, matusicile, unchii si nepoteii nostri dragi si le multumim pt asta.

Pe mine ma striga? Pe mine?!

Cand Mosul a strigat numele lui, dragul mamii s-a „speriat”, trecand de la pozitia de privitor la cea de participant activ. Nu a indraznit sa porneasca singur, asa ca a cerut o mana de ajutor Oanei, educatoarea lui, cu care s-a dus tinta la Mos. A dat pupic Mosului Craciun, i-a spus cate ceva in limba lui apoi s-a intors la scaunel si a inceput sa scoata tot din punguta si sa se minuneze, spre deliciul publicului. Cumintel, a asteptat sa ia si ceilalti copii cadoutele apoi a facut impreuna cu ei trei plecaciuni, tinandu-se de manute.

Nu stiu cat de mult a realizat el din ce a facut, ce a insemnat pt el serbarea, insa cert este ca a inteles ce sa faca si cum sa faca si asta a fost ca o luuunga poezie spusa corect de el,  pt noi! Iar poate la anul care vine va putea sa-mi raspunda chiar el la toate intrebarile acestea, iar emotiilor de acum sa le ia locul altele, mai pozitive!

Intelegi, Draga Mosule, intelegi?

Dar pentru asta suntem constienti ca avem de luptat in continuare, de umblat si recuperat cat mai mult. Piciorul stang var-equin precum si retardul in limbaj, aceste doua mari si spinoase probleme, ne departeaza de telul nostru, acela de a-l vedea bine si ne umbreste fiecare bucurie pe care Stefi ne-o face. Ne pregatim pt inca un tratament in Ucraina si unul in Ungaria, in primavara lui 2010. Speram ca Doamne-Doamne sa fie alaturi de noi si sa ne dea putere si sanatate sa-l putem duce.  Iar pe oamenii cu suflet ii asteptam sa ne fie alaturi,  ca si pana acum, cu o vorba buna, un gest, un mic ajutor, etc…

Va multumim!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s