Next: Alungirea tendonului

Astazi am fost intrebata de cei de la gradinita cand se va intoarce Stefanut aoclo? Apoi am realizat cat de mult a lipsit.. si va mai lipsi de la gradi. Cat de mult le duce dorul colegilor si educatoarelor (caci el le iubeste pe toate!).   Se uita de patru-cinci ori pe zi la dvd-urile cu cele trei serbari ale lui la Heidi…  Deja am invatat toate cantecelele pe derost (inclusiv gesturile copiilor). Mititelul de el, deja stie ce cantecel urmeaza, ce coleg isi va spune poezia in contiuare.. ..la fel si bunicii care stau cu el aproape o zi intreaga (nu stiu cum ne descurcam fara ei) au invatat unele cantecele.  Noroc cu vremea frumoasa, ca mai iese la plimbare cu bunicul cate trei ore inainte de somnul de pranz si il mai scoatem si noi (parintii) seara, cate o ora-doua. Interesante mai sunt si jocurile dnei logoped, pe care aproape le-a „invatat”, masinutele si trenurile de jucarie care „zburda” pe mocheta sub mana lui, el tarandu-se pe burtica (nici de-a busilea nu are voie sa mearga) si copii care-l viziteaza din cand in cand (cei de acasa caci de la gradi nu am avut niciun vizitator pana acum 😦 )

Ma intreb cum va reactiona la intoarcerea la gradinita (pana acum nu a mai avut asa pauza mare)  si gandul asta imi da ceva fiori.. va putea incepe gradinita imediat dupa ce scapa de ghips sau va avea nevoie de recuperare sa-si reia mersul? In cat timp va reusi sa mearga din nou?  Aici m-am blocat, n-am stiut ce sa spun celor de la gradinita. La intrebarea asta nu-mi poate raspunde inca nici macar medicul ortoped.  Tot ce stu e ca o saptamana nu se va putea sprijini pe piciorusul stang. Si mai stiu ca Dl. doctor Kovacs ne asteapta sa revenim la el si terapeutii de la Micul Print la fel si asta imi da incredere ca se va reface repede.

Pana atunci ne concentram in continuare pe cele aproape 4 saptamani de „purtat” ghipsul. Urmeaza partea cea mai dificila, alungirea tendonului (marti, 12 aprilie, la Cluj) si imobilizarea in 3 saptamani continuu de ghips. Va fi greu, va fi mult mai agitat piticul, caci il va durea locul inciziei… insa speram ca va merita si piciorusul se va indrepta frumos, asa cum mami lui (si toti cei dragi) si-a dorit.

In privinta asta avem vesti bune. Martea trecuta doctorul a constatat vindecarea completa a varusului, adica Stefanut numai duce piciorul spre interior, ci il tine drept  asa cum ar trebui. Urmeaza indreptarea equinului prin alungirea tendonului si punerea in ghips a labutei piciorului in unghi de 90 grade, adica exact cum ar trebui sa si ramana. Asa sa dea Dumnezzeu!

Daca acum arunca mingea cu manutele si plimba masinutele tarandu-se pe burta, dupa ce se va indrepta piciorul va alerga dupa minge si masinutele le va plimba in cosul bicicletei, pe care tot el o va pedala. Amin! 🙂

Reclame

2 gânduri despre „Next: Alungirea tendonului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s