S-a amanat tenotomia

Emotiile continua.  Marti, pe 12, cand era programata incizia, a fost doar o schimbare de „cizmulita”  pentru inca o saptamana.  Operatia de alungire a tendonului lui Ahile a fost amanata pentru miercuri, 20 aprilie a.c Vom purcede cu mic, cu mare la Cluj inca de marti, cand domnul doctor se va ingriji de noi si ne va oferi casa, masa in institutia unde „presteaza” atat de bine. Vom sta doar o zi internati. Miercuri la ora 8 fix(!) ne vom instala in sala de operatii (inca nu stim care este dar sigur vom afla), unde ne vom ruga si vom fi alaturi de Stefanut, atat fizic (speram) cat mai ales psihic. Prea multe detalii despre tenotomie nu avem acum, dar le vom posta sigur la intoarcere. Tot ce stim e ca nu va fi nevoie de anestezie generala si asta ne linisteste.

Ce mai stim si am aflat la ultima vizita, este ca piciorusul s-a recuperat destul de bine. Fiind prezentat cazul nostru unui grup de cca 10 studenti, am avut sansa sa auzim si noi explicatia „stiintifica” a metodei, asa cum este predata la seminariile facultatii de medicina (cred :D) Calvusul a disparut (adica scobitura de pe partea interioara a labei piciorului, care la var-equin e f adanca), iar unghiul de corectie e varusului a ajuns la 40 grade. Cu acest nou ghips si tenotomia de miercuri, se va ajunge la un unghi de 70 grade si var-equinul va fi corectat.  Uff! Sper ca am retinut corect si nu scriu prostii aici! Oricum, cred ca majoritatea cititorilor vor sari bucata asta  „stiintifica” .

Intre timp,  tineti-ne pumnii in semn de noroc si rugati-va pentru ca operatia sa fie un succes. La fel vom face si noi. Stefanutul are nevoie de piciorus drept sa poata fi un copil.. cu copilarie. Multumim!

Reclame

2 gânduri despre „S-a amanat tenotomia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s