… but what’s next…?

Pentru ca „toamna se numara bobocii”, anul acesta va fi si Stefi boboc la gradi.  Pana acum  a absolvit de doua ori si jumatate grupa mica la gradi romano-germana „Heidi” Brasov (cu diploma!), prin imensul ajutor pe care ni l-a dat Ralu, directoarea gradinitei, Cristina matusica si tot personalul de acolo. Mii de multumiri si tot respectul! Stefanut va iubeste si Heidi va ramane mereu „gradi a lui de suflet”. Insa de luni, piticul nostru va incepe timid grupa mijlocie, la gradinita nr. 9 din Brasov. Va fi prezent la activitatile grupei insa va primi ajutor si va face terapie logopedica cu personalul deosebit de la Centrul scolar pentru educatie incluziva de recuperare hipoacuzici Brasov, in special cu Dna logoped si psihoterapeut Angela Timus, cea pe care Stefanut cu atata drag o striga „Anlela”. Avem mari sperante ca dna Angela sa ii fie profesor itinerant in continuare spre invatamantul de stat. Multumim, „Anlela”!

Am ales aceasta solutie pentru ca ambele institutii sunt sub acelasi acoperis, iar terapia celor de la Hipoacuzici, combinata cu frecventarea activitatilor din gradinita de stat (cu copii auzitori) ii va face foarte bine lui Stefan. Din pacate, in urma investigatiilor facute la Spitalul „Sf. C-tin” din oras, s-a depistat ca Stefan are ambele timpane plate (rigide).  Astfel, auzul lui este afectat  intr-o oarecare masura. De aceea, o alta necesitate pentru aceasta toamna este operatia de polipi. Dl. Dr. Sorin Sabau din cadrul spitalului se va ocupa de operatie si ii va face si toate testele necesare  in timpul anesteziei generale (spitalul fiind dotat cu aparatura complexa in domeniu). Stim ca va fi o anestezie generala care implica riscuri, insa operatia de polipi il va ajuta cu siguranta iar sub anestezie vor putea fi facute toate investigatiile audiologice care vor stabili nevelul si calitatea auzului lui Stefan. Costul investigatiilor si operatia vor fi suportate in totalitate de Fundatia Spitalului Sf. Constantin din Brasov ( din fonduri pentru ajutorarea cazurilor sociale sau defavorizate) si  carora le multumim din suflet.

Insa de polipi ne vom ocupa dupa doua saptamani de recuperare intensiva prin gimnastica si masaj, caci si piciorusul var-equin are nevoie de atentie speciala in perioada aceasta. Datorita episodului de recuparare (care ne costa 300 eur dar isi merita toti banii), combinat cu terapia dlui Kovacs si cu exercitiile facute de mine acasa, s-ar putea sa scapam de operatia de la Cluj, de care am vorbit intr-un post anterior. Doamne Ajuta! Daca va fi asa sau nu, vom afla pe 4 octombrie, cand trebuie sa ne prezentam la control la Cluj.

Asadar, dupa logopedie intensiv, gimnastica intensiv (cel putin doua sapt de acum incolo), operatia de polipi va veni sa ne mai linisetasca si sa ne pregateasca pentru si mai multa recuperare. Si aici o sa fac o paranteza. De la 3 anisori de cand l-am operat pe Stefanut de strabism convergent, starea lui psihica si mentala s-a imbunatatit simtitor. Asta din cauza ca a vazut mai bine. Acum, la 5 ani, il vom opera de polipi si, speram noi, va auzi mai bine. Asadar, in scurt timp Stefan va trebui sa-si ajunga colegii de clasa mijlocie si sa ii si intreaca la „invatatura”. :p Nu-i asa?…

… iar daca da Doamne-Doamne si Stefan va face fata perioadei incarcate ce tocmai incepe, ne pregatim sufleteste si materialiceste pentru doua terapii mai scumpe dar cu succes garantat. Delfinoterapia in Turcia si inca o sedinta de recuperare la CLinica Internationala din Ucraina. Pentru acestea ar fi nevoie de 2500 euro (Turcia), respectiv 3500 euro (Ucraina). Sunt multi bani, insa daca tragem linie si adunam cati bani am investit pana acum in sanatatea micutului nostru, nu mai pare asa o suma mare. Pentru ca deja 1000 euro ii avem, venim si va rugam pe voi, cei ce mereu ne-ati sustinut, sa dati sfoara in tara, sa ne sustineti si ajutati in continuare. Va multumim!

Iar ca sa reusim ce ne-am propus pentru a-l face mai bine pe Stefan si pe alti copilasi ca el, am demarat infiintarea unei Asociatii umanitare care deja ii poarta numele: Asociatia „Stefan V. Radulescu”. Dar despre asta in articolele urmatoare…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s