Un pas inainte, doi inapoi..

Am fost la Cluj. Vineri. Stiam ca ceva nu e in regula pentru ca, de cateva zile aparuse o anomalie a piciorusului var-equin. Rotula se deplasa inspre dreapta atunci cand Stefanut indoia voit piciorul.  La inceput o idee, apoi din ce in ce mai mult. Atunci am scris doctorului, ne-a intrerupt gimnastica si ne-a facut imediat programare. Insa, sincer,  nu ma asteptam sa fie atat de grav.

Caci, cand dl. doctor a vazut piciorul si cum sare rotula de nebuna..  a ramas putin pe ganduri,  apoi ne-a spus „mda, nu e bine..”  Asa ca va trebui sa poarte zilnic pe genunchi, de data asta, o orteza mobila cu sustinere de rotula printr-un inel de silicon (sursa foto).  Va trebui sa o poarte ziua, timp de 4 luni, apoi sa revenim la control.

De ce „Un pas inainte, doi inapoi”?

Pentru ca pasul inainte e dat de stabilizarea labutei piciorului var-equin, adica este bine piciorusul jos, unde au fost probleme. Pentru ca e asa, a scos bara de la ortezele de noapte, lasandu-i doar orteza de pe piciorul stang. Astfel, micutul a scapat de imobilizare noaptea.

Cei doi pasi inapoi sunt de fapt nou aparuta subluxatie de rotula, care necesita ortezare, iar daca orteza nu isi va face treaba si peste 4 luni rotula sare la fel de tare,   va trebui operat.

Si operatia presupune anestezie generala (deci riscuri mari), reanimare, ghips, recuperare, mai multa gimnastica, lipsa de la gradi, intarziere si mai mare in dezvoltare, etc.

Deci nu o vrem. Asa ca avem nevoie de foarte mult noroc, o orteza eficienta (e foarte greu de gasit una pe marimea lui) si un inger deasupra lui Stefan care sa-si faca bine treaba :p

Reclame

Un gând despre „Un pas inainte, doi inapoi..

  1. Pingback: Emotii…. | Help Stefanut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s