14 ani ?

stefi+pisic               Long time, no see!…vorba francezului…

Am avut urcusuri si coborasuri…..am avut perioade mai bune si perioade mai rele. Stefan a trecut cu bine prin toate, alaturi de noi, de familia lui.  Azi are 14 ani fara o zi… maine e ziua lui, face 14 ani. 14 ani de lupte cu sistemul, 14 ani de tratamente scumpe sau mai putin scumpe, 14 ani de medicamentatie scumpa sau mai putin scumpa…

Stefan este in clasa a 5-a, la o scoala speciala din Brasov, insa acum, din cauza pandemiei stam cu totii acasa. Mama lucreaza de acasa, tatal e in somaj, ca deh, e situatie de criza si pandemie!

Asadar, maine implineste 14 ani, si joi pe 4 iunie e programat sa-i facem buletin. E baiat mare….dar tot nu poate vorbi. Practic cu invatarea si acumularea de cunostinte sta mai slab. Nu poate scrie, nu poate vorbi, nu poate citi…desi cunoaste literele si cifrele…dar undeva (in creierul lui) nu se face conexiunea. Noi continuam cu recuperarea, recuperare care costa timp si bani…

In acesti 14 ani, am fost de 13 ori la Clinica din Truskavets,  Ucraina.  Cu ajutorul vostru, a celor ce ne-ati ascultat si ati crezut in Stefan, am reusit sa strangem fonduri astfel incat sa ii putem asigura macar o sedinta pe an (din 2008) la aceasta clinica specializata pe recuperare intensiva. Rezultate mai mici sau mai mari au fost de fiecare data si asta nu face decat sa ne bucure.  Pe langa acest tratament intensiv,  Stefan a urmat terapie de logopedie si kinetoterapie la Asociatia „Ingerii de langa noi”, din orasul nostru,  psihoterapie si ABA cu psih. Matasaru Lucia, tot din orasul nostru,  terapie cu cai, la Complexul Panicel, care ne-au oferit un abonament convenabil… Tot in acest timp a mai beneficiat (contra cost) de kinetoterapie cu sotii Kovacs (de la clinica „Sante Vie” Brasov), o terapie care a ajutat mult recuperarea piciorului var-equin, si multa ergoterapie cu dna Camelia C, tot din Brasov.

In prezent, Stefan este inscris si la Fundatia „Rafael” din Codlea, unde face recuperare si socializare intr-un grup de copii, cu ajutorul specialistilor de acolo.

Tuturor le multumim si pe aceasta cale si le dorim putere de munca in continuare, indiferent de vremuri! Apropos de vremuri, in acest an avem programare in Ucraina prin august-septembrie si speram sa putem ajunge…  insa depindem de pandemie, depindem de bani, depindem de chestii care nu prea tin de puterea noastra. Dar mergem inainte….cu credinta in Dumnezeu si cu putere de lupta din partea noastra, a familiei, dar si a voastra, cei care ne cititi blogul si sunteti alaturi de noi, chiar si cu un gand bun. Multumim!

Noi continuam sa strangem bani prin donatii si prin Formularul 230 Daca inca nu ati redirectionat 2% din impozitul de anul trecut si vreti sa o faceti catre Stefan, click pe link si apoi: printare-completare-scanare- trimitere pe email la: raul_stefan@yahoo.com       Sau ne puteti suna la 0745678887 – tatal.

si multumim !

Lasă un comentariu